Een stijlvolle radiator door radiatorbekleding

Vandaag de dag wordt de radiator niet enkel meer gezien als warmtebron, maar ook als stijlstatement in het interieur. Beschik jij nou zelf een minder florissant exemplaar? Dan is radiatorbekleding de oplossing om je radiator weer een moderne look te geven! Om te helpen met het maken van de meest geschikte keuze bij jouw interieur, lees je in dit artikel alles over de verschillende opties aan radiatorbekleding.

  1. Metaal of veraline

Wil je graag een radiator met een moderne uitstraling? Dan is metalen of veraline radiatorbekleding zonder bij uitstek iets voor jou! Zowel metaal als veraline is strak en glad afgewerkt. Het is daardoor uitstekend geschikt om je radiator mee weg te werken of deze zelfs om te toveren tot een modern stijlobject. Beide materialen geleiden de warmte van je radiator perfect en het rooster aan de bovenkant zorgt ervoor dat de warme lucht kan opstijgen, waardoor het warmteverlies tot een minimum beperkt zal blijven.

  1. Hout

Een veelvoorkomende soort radiatorbekleding, is een ombouw van hout. Je koopt zo’n radiatorombouw in de bouwmarkt en kunt deze gemakkelijk zelf in elkaar zetten en monteren. Niet tevreden met het aanbod in de bouwmarkt? Je kunt ook zelf creatief aan de slag gaan en je eigen houten radiatorbekleding ontwerpen en maken. Let in beide gevallen op de luchtcirculatie van de radiatorbekleding. Bij houten radiatorbekleding heb je snel(ler) last van warmteverlies als de bekleding niet op de juiste manier is opgebouwd. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, is het belangrijk om de houten bekleding goed te onderhouden, zodat de kwaliteit behouden blijft.  

  1. MDF

Een ander materiaal dat veelvuldig voor radiatorbekleding wordt gebruikt is MDF. Dit materiaal is erg goedkoop en gemakkelijker te bewerken dan een houten ombouw. Let er bij MDF, net zoals bij houten bekleding, goed op dat je geen warmteverlies creëert. Dan kunnen de stookkosten namelijk hoog oplopen en het is bovendien ook niet goed voor het milieu. MDF is makkelijk in onderhoud, maar heeft in tegenstelling tot houten radiatorbekleding een minder natuurlijke look – al is dit eenvoudig te verhelpen met een likje verf.