De fiets meenemen op vakantie, ideaal en eenvoudig

Houd je van fietsen en fiets je het liefst ieder weekend, of zelfs iedere week een paar keer, flinke stukken? Dan kunnen we ons best voorstellen dat het jammer is dat je op vakantie niet de gebruikelijke lichaamsbeweging op de fiets kunt krijgen. Natuurlijk kun je op de meeste vakantiebestemmingen wel een fiets huren, maar je eigen fiets is altijd het fijnste. Hoe ideaal zou het zijn als je jouw fiets gewoon kunt meenemen? Bovendien is het ook heel eenvoudig te regelen. In deze blog zullen we je vertellen hoe je dit kunt doen per vervoersmiddel waarmee je op vakantie gaat en wat ervoor nodig is.

Strand

 

Op vakantie met het vliegtuig

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om je fiets mee te nemen in het vliegtuig. Hiervoor betaal je weliswaar een bedrag bij, maar dit verschilt per luchtvaartmaatschappij. Informeer voordat je een vliegticket boekt even wat het kost, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens het boeken. Verder zitten er regels verbonden aan het meenemen van een fiets in het vliegtuig. Informeer hier ook ruim van te voren naar.

 

Op vakantie met de trein

Wanneer je naar je vakantiebestemming reist met de trein, is het ook eenvoudig om je eigen fiets mee te nemen. Hier zitten, net als bij het vliegtuig, wel regels aan verbonden. Kijk deze voor de zekerheid altijd even na voor vertrek of nog beter voordat je een treinticket boekt.
Soms moet je namelijk een plek voor je fiets reserveren en eigenlijk altijd komen er wat extra kosten bij kijken. Maar hé, daarvoor heb je wel je eigen fiets bij je op vakantie wat ideaal is.

 

Op autovakantie

De fiets meenemen als je met de auto reist, is de makkelijkste manier. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een fietsendrager. Oh en natuurlijk een goede fiets. Heb je deze nog niet? Kijk dan eens online. Een aanrader zijn Matrabike fietsen. De fietsen van deze
aanbieder zijn altijd superscherp geprijsd en hebben een goede kwaliteit. Zo fiets je straks heerlijk langs stranden, door de mooiste natuurgebieden en door prachtige steden met je eigen fiets. Let op: ook aan het vervoeren van fietsen op een de fietsendrager hangen regels.
Deze zijn niet heel bijzonder, maar wel goed om van te voren op de hoogte te zijn zodat je voor een veilige manier van vervoeren kunt zorgen en onnodige boetes voorkomt.